Onze kerstbomenopvang is nu al wereldberoemd in Nederland, klik op de afbeelding voor een korte reportage van BN De Stem, of beluister hieronder het interview van Claudia met de Coen en Sander show op 538!

WAT GOED DAT JE OOK BEWUSTER OM WIL GAAN MET JE KERSTBOOM; DIE BOOM WAAR JE DE HELE MAAND PLEZIER AAN HEBT GEHAD IN LEVEN HOUDEN EN DAT JIJ OF IEMAND ANDERS ER WEER VAN LAAT GENIETEN EIND 2020.
OM HET HERPLANTEN VAN JE KERSTBOOM OOK ECHT MOGELIJK TE MAKEN, IS HET BELANGRIJK OM REKENING TE HOUDEN MET HET VOLGENDE:
  • Wanneer je een kerstboom aanschaft met kluit, zorg ervoor dat deze zo groot mogelijk is. Een boom met een stevige kluit heeft meer overlevingskans.
  • Kleinere exemplaren hergroeien makkelijker dan grote bomen.
  • Laat de kerstboom voor je hem binnenhaalt acclimatiseren in een niet al te warme plaats, één dag volstaat.
  • Wanneer de boom binnen staat, moet hij goed verzorgt worden. Geef hem voldoende water en houdt ook de naalden vochtig. Een grote kerstboom kan tot meer dan een liter water per dag verdampen. Een kleine boom heeft genoeg aan 0,5 liter.
  • Plaats hem niet op een te warme plaats of dicht bij een warmtebron om uitdroging te voorkomen. Dus niet te dicht bij de kachel of de verwarming.
  • Laat hem niet te lang binnen staan, hoe langer hij de warmte gewoon is, hoe moeilijker de overgang naar tuinboom is.
  • Voor je de boom bij ons wil planten, laat hem dan weer acclimatiseren in een iets koudere ruimte.

Op 5 januari van 14:00 tot 17:00 ben je welkom om je kerstboom te herplanten, met warme chocomelk en wat lekkers.
Tot 31 januari ben je maandag tm donderdag welkom van 9:00 tot 16:30.

Adres: Frankenthalerstraat 14, Breda. Kosten voor een jaaropvang: €7,50 (ruimte & onderhoud). Materialen voor het planten zijn aanwezig! Er kan een etiket bevestigd worden aan de boom met je naam of de boom ter donatie plaatsen.

WIL JE OOK JOUW KERSTBOOM HERPLANTEN?
MELD JE DAN AUB AAN VIA ONDERSTAANDE FORMULIER.

Grote boom (>2mtr)Kleine boom (<2mtr)